Avui a la sessió de Gestió de la Informació i TIC (GiTIC) hem parlat sobre una de les moltes eines que ens ofereix Google: Google Documents.
Com ja sabem el primer que hem de fer (o seria molt recomanable fer-ho) per poder treballar amb qualsevol eina provinent de Google seria el fet de tenir un compte creat amb Gmail. Si encara no el teniu podeu crear-lo a través d'aquest link.
En aquesta entrada parlarem de les aplicacions més importants (o més útils per a nosaltres) que ens proporciona Google però pas a pas. Primer començarem parlant del Google Docs ja que va ser la primera que a classe vam treballar. Seguidament podreu veure el resultat del primer contacte a la classe amb el Google Docs:
En aquest cas vam crear una nova presentació en la que vam introduir vàries eines per fer més amenes les esmentades:
- Links directes a adreces interesants
- Inserció de vídeos incrustats (per exemple del portal YouTube)
- Processador de textos
- Full de càlcul
- Programa de presentació
- Editar de formularis destinats a fer enquestes
- Des de plantilla
Per als processadors de text ens dona la opció de desar-los en l'extensió de Microsoft Word ".doc", en HTML, per al programari lliure similar al Word, és a dir, l'OpenOffice, en PDF (format universal), RTF (text enriquit), TEXT o ".txt" referint-se al Bloc de Notes de Windows.
Per als fulls de càlcul ens dona la opció de desar-los en les extensions CSV, HTML, Text (.txt), Excel (.xls), OpenOffice i per últim en PDF.
Per a les presentacions ens dona la opció de desar-los en les extensions PDF, PowerPoint (.ppt) i Text (.txt).
De fet ens podríem allargar i estendre molt sobre aquestes eines però el que sí que és veritat és que hi ha diferents webs que parlen sobre aquestes i que ens poden ajudar a donar petits passos endavant amb la tècnica i la pràctica de dites eines Google.
Una de les webs podria ser la web de Google que ens mostra tots els productes Google:
Una altra opció que tindríem seria clicar sobre AJUDA del menú superior a la dreta un cop estiguem a dins del nostre Google Docs. Allà tindrem l'ajuda i els dubtes més comuns per solucionar totes o la majoria de dificultats que se'ns puguin presentar al llarg del nostre camí com a investigadors a les eines Google.
Una altra opció com a mètode d'informació podria ser la visita del "bloc oficial de Google sobre las novedades y usos de sus productos en español":
Una altra eina que ens ofereix Google és Google Notebook. És un servei també gratuït que ens proporciona una manera bastant simple el fet de poder organitzar les nostres notes, apunts, anotacions, adreces web, imatges, etc alhora que naveguem per la xarxa. També ens permet compartir tota aquesta informació amb altres usuaris (funcionament molt semblant al del Google DOCS). Ens permet posteriorment, i és per això una eina molt útil, cercar dins de les nostres pròpies notes amb la mateixa tecnologia que utilitza el cercador de Google.
Cal dir que existeix una espècie de mini Google Notebook en forma d'extensions per alguns dels navegadors més importants com per exemple Mozilla Firefox o Internet Explorer. Aquestes extensions ens permeten desar notes o el que volguem a dins Google Notebook sense la necessitat de deixar el nostre navegador.
Aquí tenim una imatge del meu Google Notebook (amb els apunts, per exemple, de GiTIC ordenats per ANY.MES.DIA per tal que s'ordeni cronològicament)
L'altre eina que ens ofereix és Google Reader. És un lector RSS i atom. Permet organitzar i accedir a totes les pàgines, notícies, etc. des de una interfície web.
Si volem donar un volta podem visitar la següent adreça: TOUR
Si el que voleu és mantenir-vos informats heu de visitar el bloc del Google Reader (està en anglès però us els passo traduït amb el Firefox al castellà): BLOC GOOGLE READER
No hay comentarios:
Publicar un comentario