Grau d'Educació Primària a Blanquerna (FPCEE)

miércoles, 30 de diciembre de 2009

COM PARLAR BÉ EN PÚBLIC


Com parlar bé en públic

Joana Rubio i Francesc Puigpelat

A classe de C.O.E.D varem llegir el llibre “Com parlar bé en públic”, aquest llibre ens explica en primer lloc què és un bon orador, com arribar-ho a ser tenint present una sèrie de tècniques, uns gestos i alguns mètodes que ens poden ajudar a aconseguir-ho.

Importància del comunicació oral:

En la societat actual, el fet de saber comunicar-se es valora molt, per tant, hauríem de saber exactament què s’entén per parlar bé en públic.

- Saber fer síntesis orals dels temes en qüestió
- Trobar arguments per defensar la nostra proposta
- Conèixer les tècniques bàsiques de la persuasió
- Saber pensar amb claredat
- Parlar amb precisió ,brevetat i sense retòrica.
- Troba solucions creatives als problemes
- Localitzar el costat positiu de les coses
- Saber comprar,vendre i negociar
- Saber transmetre una imatge de seguretat.

D’altra banda també cal tenir present que un bon discurs oral no ha de ser llegit, sinó ha de parlar sense estar subjecte a un text acabat i tancat. La principal qualitat d’un bon orador és la naturalitat. Alguns dels aspectes que hem de tenir en compte alhora de parlar en públic són els següents:

- La mirada:
“Qui” és un element clau de les exposicions orals. En una presentació l’orador s’adona de la reacció del públic davant del que diu.

- La veu : La forma de parlar bé en públic està basat en la veu, l’entonació,l a respiració i els silencis.

- L'entonació: és la corba melòdica que descriu la veu en pronunciar les paraules , les frases i les oracions.

Però, en tot discurs és importants anar més enllà del que expressem oralment, ja que el llenguatge corporal és essencial. L’orador comunica amb tot el cos amb la mirada,el moviment de les mans , amb la postura,amb la distància interpersonal,amb l’esperança i la manera de vestir.

Per últim, m’agradaria destacar el que ens narra en el capítol 7 i 8 , en què es posa èmfasi a com arribar a realitzar, preparar-se un bon discurs. L’orador eficaç, ha de saber perfectament el que vol dir i s’ha d’explicar d’una forma transparent. Per tal d’aconseguir-ho s’ha de preparar un guió. Però què és un guió? Un guió és el conjunt d’idees(principals o secundàries) que es volen transmetre al públic establertes en un ordre adient. Hi ha diverses tècniques per dur-ho a terme com pot ser : una pluja d’idees, la tècnica del cub , de l’estrella , entre d’altres.

Bé doncs aquests són alguns dels aspectes més rellevants pel meu cas, tot i que estic segur que llegint el llibre en podem extreure molts més i sense cap mena de dubte, aspectes que ens poden servir en el moment que hem de parlar públicament.


VALORACIÓ:

En conclusió, ha estat un llibre molt emprenedor, on gairebé totes les pàgines ens feien reflexionar sobre què és realment un bon orador i com arribar-ho a ser.

Sobretot m’agradaria reflexionar en el fet que ens ha involucrat a nosaltres mateixos, fent-nos partícips i ajudant-nos al dia a dia que encara que no ho creiem,en tots moments parlem, discutim,reflexionem,argumentem, i com a bons mestres que ens disposem a ser, hem de fer-ho de la millor manera possible.

Per últim he volgut afegir un vídeo de com podem superar el pànic escènic.





Link del vídeo

No hay comentarios:

Publicar un comentario